סגולה
cramim-Sg

שף סהר רפאל

סהר רפאל

שף, מסעדן, מחבר ספרי בישול ויועץ קולינרי

שף סהר רפאל נשוי ללירז, הוא אב ל-4 ילדים, מתגורר במושב יד נתן.
התחיל את דרכו, במטבח בתור שוטף כלים. לאחר שירות צבאי, החל לעבוד עבודה מעודפת במלון הנסיכה,
שם ניחשף למטבח והתאהב בו. בשנת 2000, כאשר הבין שזה ייעודו טס לארה"ב ללמוד ובחר להתמחות במסעדות איטלקיות.
כשחזר לארץ החל לעבוד אצל ‘אידי’, במשך כשלוש שנים, שם רכש את אהבתו הגדולה לדגים ופירות ים טריים ואיכותיים.
עם השנים התמחה רפאל ולמד קולינריה בבתי הספר הנחשבים בעולם, ביניהם ביה"ס לנוטרה
אצל השף רובשו והתמחה ברזי המטבח הצרפתי הקלאסי והשמרני.
ב-2002, כשהוא בן 25, ביחד עם שותפיו לדרך, פתח את מסעדתו הראשונה, כרמים במושב סגולה,
בשנת 2013 את כרמים באר שבע. הקו המנחה של סהר,הוא מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות,
סהר מקפיד על שימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר, לצד מבחר יינות אותם הוא מוכר במחיר
השווה לכל כיס ומאמין בשירות ללקוח ללא פשרות. רפאל לקח חלק מספר פעמים
בתוכניות טלוויזיה, השתתף בתוכנית הריאליטי ‘המטבח’, ששודרה בערוץ 2 עם השף עזרא קדם, וזכה במקום הראשון.
בהמשך התארח בתוכנית ‘קרב סכינים’ ששודרה בערוץ 10 עם השף סטפן פרואה דה וו.
רפאל הוציא לאור את ספרו הראשון לבישול ‘המטבח של סהר’ בשנת 2009, בו הוא מציג כ-60 מתכונים אישיים.
בינואר 2014 יצא ספרו השני של רפאל 'ספר הדגים של סהר רפאל'.
רפאל חבר באיגוד השפים הישראלי ועבר הכשרה לשיפוט מזון

You have Successfully Subscribed!